We zijn getrouwd!

De dag begon vanmorgen met een positief telefoontje van Jacqueline van de Gemeente Delft. Het huwelijk kon voltrokken worden om 13:00 uur in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Positief nieuws wat we meteen konden delen met de 6 getuigen. Paniek in Amsterdam bij Wessel en Sjoerd want waar haal je zo vroeg in de morgen in de hoofdstad een paar Magnums met bubbels vandaan en waarom kan die banketbakker de bruidstaart niet in een uurtje in elkaar knutselen?

Die taart is gelukt en hij was heel lekker, de ene helft voor ons en de andere helft voor de zusters, artsen en andere lieve mensen op de afdeling waar Marlies ligt. Voordat we het vergeten, stop met het sturen van bloemen. Marlies haar kamer is vol en de mevrouw achter de balie bij de ingang van de afdeling is niet meer te zien door de bloemenzee die daar staat.

Voordat het huwelijk zover was hebben Marlies en Peter nog een uurtje zitten huilen op de kamer van Marlies. Hector zei dat het geluid vergelijkbaar was met een koe die aan het bevallen was. Om iets voor 13:00 uur hebben we Marlies vanuit haar kamer naar een zaal gereden waar het huwelijk voltrokken kon worden. Judi de trouwambtenaar was speciaal naar het ziekenhuis gekomen om het huwelijk te voltrekken. Omdat Marlies niet meer kan praten was dat nog een dingetje maar daar had Judi iets op bedacht. Bijkomend voordeel was ook dat ze ons nog had gesproken toen Marlies nog wel prima kon praten en we zijn pas 27 jaar samen… Met een diepe grommende klank bezegelde Marlies het huwelijk.

Hector heeft voorin het trouwboekje nog iets liefs geschreven en wij houden natuurlijk van hem en iedereen die zo lief is voor Marlies, Hector en Peter. Bijzonder woord van dank aan Georgina die terug kwam uit Kos maar zeker ook voor Marieke, Sjoerd en Wessel voor het regelen van de benodigdheden voor het huwelijk.

We hadden voor 28 juli een zaal in het gemeentehuis in Delft geboekt voor 100 personen maar omdat we die tijd misschien niet meer hebben was vandaag een select gezelschap in het ziekenhuis aanwezig. 50% getuigen (met sterretje) en 50% familie. Van links naar rechts Nitant*, Marieke*, Tugba, Martje, Sjoerd*, Wessel*, Georgina*, Marlies, Hector, Peter, Hans, Marlies*, Sanne en Stammie*.

Hierboven het eindresultaat, Marlies en Peter hebben na 27 jaar een echte wettelijke status als man en vrouw en Hector is geen stateloos kind meer en dat is heel fijn in deze bizarre tijd. Tot slot nogmaals veel dank aan Jacqueline en Judi van de gemeente Delft en het Reinier de Graaf ziekenhuis voor alle hulp en het beschikbaar stellen van een aparte zaal voor de voltrekking van het huwelijk.

7 gedachten over “We zijn getrouwd!

  1. Lieve Peter, Marlies en Hector.
    Ter ere van de bruiloft hebbeb wij vandaag taartjes gegeten van de beste chocolatier uit de Correze.
    Wij omhelzen jullie vanaf afstand.
    Luc, Ilona, Job en Madelief.

  2. Lieve Marlies, Peter en Hector,

    Wat een vreselijk bericht en wat is dit een ‘boze droom’ waarin jullie in terecht zijn gekomen! Wij denken aan jullie en wensen jullie heel veel sterkte in de komende periode! Heel veel liefs van ons Hetty en Paul❤️❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *