Veldhospitaal in de woonkamer

De dag begint tegenwoordig vroeg want de nachtzuster gaat om 06:50 uur weg en omdat we Marlies nooit alleen zullen laten daalt Peter dan af om bij Marlies in haar thuiszorg bed te slapen. Die slaap duurde de eerste ochtend niet lang want al vrij vroeg stond er weer een vrachtwagen voor de deur met een bed voor Marlies maar die hebben we al. 
Op het blog hadden we gisteren gezet dat iedereen welkom is om Marlies te zien maar dat dat zou resulteren in rijen wachtende TU-collega’s voor de deur hadden we natuurlijk niet verwacht. We schatten dat er vandaag minstens 50 mensen zijn langgewenst van haar werk en dat was ook weer een beetje teveel van het goede. Marlies is blij dat ze (bijna) iedereen heeft gezien maar wil nu graag weer gedoseerd bezoek in overleg met Peter.

Vandaag was ook de dag dat het heel warm was en Marlies krijgt sinds woensdagavond geen vocht meer. Dat hadden we in goed overleg met de artsen besloten maar omdat het sinds haar thuiskomst steeds beter met haar gaat hebben we dat teruggedraaid. De thuiszorg kon vandaag helaas geen vochtpomp meer leveren en op zo’n warme dag is dat best naar. Omdat Marlies niet kan slikken omdat ze dan kan stikken hebben we vandaag ijsblokjes in de blender gegooid en de schilfers in haar mond gestopt. Dat hielp aardig maar dat is niet genoeg. Astrid en Georgina konden gelukkig zelf even een old-skool perifeer infuus aanleggen tot de echte vochtpomp morgen komt.

Hierboven een tekening van Juul voor Marlies. Pakkende tekst blijf hier….Daar is Marlies hard meer bezig. De verlamming van haar linkerkant (arm en been) waarvan iedereen dacht dat die waarschijnlijk nooit meer zou weggaan is inmiddels vrijwel verdwenen. Marlies heeft vandaag een aantal keer rechtop aan tafel gezeten en moet hard lachen om de dingen die iedereen voor haar doet. Het zien van (bijna) al haar TU-Delft collega’s was vandaag zeer emotioneel en kost haar veel kracht. Kracht die ze nodig heeft om langer van het leven te genieten. Omdat het op dit moment steeds beter lijkt te gaan willen we daar dus graag even een rem op zetten.

Tot slot veel dank dat de constante stroom van bloemen even gestopt is, dank voor de Cava, het ijs van de Lely voor Hector van Marco (lief!!), de kaarten en de handgemaakte boodschappen vol liefde en ongeloof. Veel dank namens Marlies, jullie zijn allemaal superlief voor haar!!!!! Deze tekening is van Stella en Sonja haar moeder deed ons beseffen  via een mooie ingelijste tekening dat onze trouwdag op 17-07-2017 was. En dat is best wel een mooie datum. Doordat we alleen maar bezig zijn Marlies was dat bij ons nog niet helemaal doorgedrongen.

3 gedachten over “Veldhospitaal in de woonkamer

  1. Lieve Marlies, ik wens je mooie momenten toe met Peter en Hector! Ik denk aan je en vooral je enthousiasme, je warmte en je energie zullen me bijblijven! Fijn dat je weer thuis bent! Liefs, firos

  2. Ha Marlies, Peter en Hector,
    Wat kunnen jullie veel zo samen! Goed om te zien dat de moed niet verloren is.
    Jullie zijn in mijn gedachten, veel sterkte en Marlies: ik zal je nooit vergeten!
    XXX

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *