Marlies is weer thuis!

Gisteren avond hebben Georgina en Peter besloten dat het goed zou zijn om Marlies weer naar huis te brengen. In het ziekenhuis kunnen ze haar niet verder helpen en er is ook besloten om Marlies geen vocht meer via een infuus te geven. Vanmorgen hebben we dat nogmaals overlegd met een arts want zo’n besluit is heel eng. Marlies heeft geen pijn en paracetamol werkt nu nog goed. Het besluit om te stoppen met de Dexa hebben we terug gedraaid omdat we daarmee de druk in haar hoofd in balans kunnen houden.Georgina heeft de halve ziekenhuis apotheek in haar koffer gestopt dus ook in de toekomst zal Marlies geen pijn hebben.

Hector vroeg gisteren aan Marlies of ze begraven of gecremeerd wil worden, het antwoord van Marlies was begraven. Een fijn antwoord volgens Hector want dan kan hij Marlies nog eens bezoeken. Het is slechts een citaat uit de hartverscheurende momenten die we elke dag meemaken. Vandaag kwamen Astrid, Nitant en Marco langs en is er hard gehuild maar ook hard gelachen en dat is mooi. Vreemd was ook dat gisteren na het ja-woord een van Hector zijn Nike AirMax schoenen spontaan ontplofte. Hij heeft inmiddels weer nieuwe, maar toch….

Vandaag was de dag van de thuiskomst van Marlies en dat duurde iets langer dan we hadden gedacht. Het bezorgen van het bed ging mis, en als je geen goedgekeurd thuiszorg bed hebt komt er ook geen thuiszorg. Een nachtje een verhoogd bed met twee matrassen op bierkratjes mag blijkbaar niet. Toen het officiële bed er was kwam de ambulance weer niet omdat het druk was met spoedgevallen. Dat duurde slechts 4 uur…

Ondertussen had Trûlah het bed al goedgekeurd en Hector is ook heel blij met de rolstoel. Marlies is sinds 21:15 uur weer thuis en dat is fijn want daar wil ze het liefst zijn. Samen met ons, familie, vrienden en met haar beesten. De mevrouw van de thuiszorg kwam eerder op de avond al even langs om te kijken of het bed goed was en vroeg of het voor mijn vader of moeder is. Toen ik zei dat het voor mijn vrouw was schrok ze. Het is het ongeloof wat ik steeds weer zie.

Iedereen is vanaf morgen van harte welkom om Marlies een kus of een knuffel te brengen. Geen bloemen maar graag cava brut! 😉 of champagne brut! 😉 omdat wij vooral het leven willen vieren en nu nog zoveel mogelijk op en met haar willen toasten. Wij zijn vanavond samen met Astrid, Marieke en Hector al begonnen!

6 gedachten over “Marlies is weer thuis!

 1. Lieve Marlies,
  Mag ik je vandaag een knuffel komen geven bij jou thuis en natuurlijk ook Peter, Hector en Georgina…lieve schatten.

  Alvast een knuffel via dit berichtje, maar de echte komt er aan.
  Jullie trouwambtenaar Judi

 2. Lieve Marlies,
  Waar woorden meestal mijn wapen zijn,
  blijft het in mij nu beangstigend stil.
  Waar te beginnen?
  Hoe dat te doen met dat hart en die riem?
  Had ik nu maar even,
  jouw opgeruimde toon,
  als je op de gang,
  een beetje wijdbeens,
  jeans losjes om de billen,
  met die beetje schorre stem,
  je tegenliggers groette.
  Had ik nu maar,
  die stralende snoet,
  waarmee je elke dag van het IP,
  door de Aula stiefelde.
  Die beelden koester ik.

 3. lieve Marlies, geen woorden voor dit bericht!
  Dank voor alles, liefs en sterkte voor jou en je geliefden. Collega’s TU Delft – IO – Janneke Willemine en Johanna

 4. De stilte is nog nooit zo oorverdovend geweest op de Cubalaan…en wij laten de tranen gaan. Wij wensen jullie veel liefde in de tijd die rest.
  Sonja en Ruben

 5. Fijn dat ze weer thuis is! Voor haar, maar ook voor jullie, Peter en Hector. Haar vertrouwde omgeving zal haar hopelijk een beetje rust geven. Ik kom zeker nog n keer een knuffel brengen! Veel sterkte, Erica

 6. Dear Marlies,

  I heard the news about your health this morning from Judith. I am deeply saddened and cannot stop thinking about you and your family. You are my original ‘Dutch Godmother,’ who took me in to Delftulip and introduced me to a community of loving, welcoming people. I am so grateful to have known you, and thankful for how much you’ve improved my life.

  You are in my heart,
  Kevin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *