Het kan altijd nog erger….

Peter is vanmorgen vroeg gebeld door het ziekenhuis dat hij snel naar Marlies moest komen. Bij aankomst bleek dat Marlies een slechte nacht had gehad en dat haar spraak functie is verdwenen. Ze was nog wel bij kennis maar merkbaar woedend dat ze niet kon praten. De artsen hebben in de vroege ochtend nog een CT-scan van haar hoofd gemaakt en daar is te zien dat in het gebied wat spraak maar ook slikken coördineert een zwelling zit. Of dat komt door de bestraling, een propje of een hersenbloeding is niet duidelijk. Dat zou je op een MRI wel kunnen zien maar feit is dat het al heeft plaatsgevonden.

Peter heeft samen met Hector de neuroloog gesproken (die Marlies goed kent van haar vorige opname in het ziekenhuis) en ook Hector begrijpt heel goed dat de kans heel groot is dat Marlies nooit meer thuiskomt. Hector en Peter blijven 24/7 bij Marlies in het ziekenhuis en Trûlah (de hond) zit veilig bij de Roedel thuis.

Vandaag zijn er veel mensen langs geweest en dat was fijn voor Marlies. We begrijpen dat iedereen wil langskomen maar dat is voor Marlies in dit stadium niet te doen.

Georgina heeft vandaag vanaf een Grieks eiland contact gehad met Judi Klok-Levit, buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke stand in Delft die vorige week al bij ons thuis is geweest om het voorgenomen huwelijk van 28 juli te bespreken. Het doel is om deze datum te verplaatsen naar maandag 17 juli. Dat is ook de verjaardag van Wessel en dat zal als alles goed gaat vanaf nu een heilige dag worden.

We zijn blij met alle lieve appjes, email, berichten, sms’en, bloemen, telegrammen etc, etc maar niet in staat om die allemaal persoonlijk te beantwoorden. Niet omdat we dat niet willen maar omdat we er nu vooral voor Marlies willen zijn en omdat de tijd die we nog hebben wel eens korter kan zijn dan we hopen. Georgina stapt morgen in een vliegtuig om  ook bij Marlies te kunnen zijn en dat is superlief en daarbij moet ze maandag ook nog getuigen 😉

Een gedachte over “Het kan altijd nog erger….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *