Iene, miene, mutte wat heeft Marlies nu weer….

Marlies is vanmorgen opnieuw wakker geworden met klachten die vergelijkbaar zijn met een TIA. Het lag zeer voor de hand dat die klachten een gevolg zouden zijn van de 2 bestralingen die ze eerder deze week heeft gehad. Door de bestralingen kan het vocht rondom de tumoren in haar hoofd toenemen waardoor de druk toeneemt. Dat hebben we gisteren al aardig kunnen onderdrukken met extra Dexa maar vandaag waren haar uitvalsverschijnselen plus krachtverlies in haar been zorgelijk.

Omdat we vanmorgen vroeg al een afspraak hadden op de radiotheraphie afdeling besloten we om Marlies haar klachten daar te bespreken. Marieke was superlief om ons weer te brengen. Bij aankomst in het ziekenhuis hebben we Marlies haar klachten ook meteen gemeld bij de neurologie afdeling en besproken met de Radiotherapeut-oncoloog. Die besloot om een neuroloog te bellen om Marlies verder te helpen. De geplande bestraling voor vandaag is daardoor uitgesteld en er is besloten om via de SEH snel een CT-scan van haar hoofd te maken. Die scan is vergeleken met een scan die twee weken eerder is gemaakt en daar waren geen afwijkingen te zien. Er was wel te zien dat de bestraling al aanslaat omdat de slechte cellen nu beter “oplichten” op de beelden van de scan.

Omdat de uitvalsverschijnselen niet direct verklaarbaar zijn is er besloten om nog een MRI-scan van Marlies haar hoofd te maken. Omdat het (net als twee weken geleden) weer vrijdag is kan dat pas aanstaande maandag. Om Marlies goed te monitoren en te bewaken blijft ze in ieder geval dit weekend in het ziekenhuis.

Het is goed mogelijk dat Marlies vanmorgen een kleine hersenbloeding heeft gehad. Om dat nogmaals te voorkomen heeft ze inmiddels bloedverdunners gekregen. Andere optie is dat er door de bestraling ergens een propje is losgekomen wat ergens is blijven hangen. Laatste optie die voor de hand ligt zijn de zwellingen door de radiotherapie in haar hoofd. Wat de oorzaak is blijft giswerk maar dat horen we waarschijnlijk pas maandag.

Marlies ligt nu op de afdeling Brain Care in het Reinier de Graaf ziekenhuis en dat vinden Hector en Peter een veilig idee. Bijwerkingen van een bestraling die later toch blijkbaar ineens een hersenbloeding kunnen zijn kan je thuis in dit stadium als leek niet beoordelen.

Toen Peter met Marlies vandaag op de SEH zat was Hector thuis om op Trûlah te passen en zij weer op hem 😉 Marlies kreeg thuis op dat moment nog een verrassingsbezoek van Stammie, Marlies en Sanne. Ze kwamen zelfgemaakte gehaktballen brengen plus een appeltaart 🙂  Ze (de ballen) zijn inmiddels op en ze waren heerlijk!

3 gedachten over “Iene, miene, mutte wat heeft Marlies nu weer….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *