Radiotherapie, meer dexa, bloemen, kaarten en lieve collega’s

Vanmorgen is Marlies met Marieke (lief!) en Peter naar de radiotherapie geweest. In de ruimte waar ze Marlies bestralen mag niemand aanwezig zijn. Marlies ligt met een masker op haar hoofd op een tafel en de bestraling duurt ongeveer 1,5 minuut per keer.

Op de foto zie je Marlies met een kunststof masker met gaatjes. Het doet denken aan een schermmasker. Het masker zorgt ervoor dat Marlies tijdens de bestraling stil ligt en op het masker zitten markeringen waarmee de radiotherapeutisch laborant Marlies haar hoofd elke keer op exact dezelfde plek kan plaatsen. Dit doen ze met behulp van laserlijnen. De foto is gemaakt vanuit de ruimte waar de radiotherapeutisch laboranten zitten. Ze kunnen Marlies zien en horen via camera’s. Morgen weer en dan even twee dagen rust….

De impact van de eerste bestraling gisteren was nogal heftig dus Marlies had vanmorgen wat startproblemen. Na aanpassing van de dexa was dit binnen enkele uren gelukkig weer over. De meneer van de Fleurop kan de weg naar ons huis inmiddels blind vinden en dat doet Marlies goed. Ook alle lieve kaarten worden zeer gewaardeerd. De zonnebloemen en lieve kaart zijn van Marlies II, Sanne en Stammie 🙂

De dronie van de week komt vandaag van tante Georgina die met de hele familie vlak over ons huis heen is gevlogen. We zijn benieuwd naar de foto die van boven is genomen!

Oh ja… de hottub staat na aanpassing van het terras en nu nog iets bedenken om die kano van 4 meter 50 ergens bij een boer in de buurt te stallen. Iemand?

Aan het eind van de middag kwamen collega’s Sophie, Rianne en Marjo langs en dat was heerlijk voor Marlies. Foto is uit een timelapse die Hector heeft gemaakt over zijn hottub project.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *