Intake gesprek afdeling radiotherapie

Marlies is vandaag samen met Georgina en Peter terug geweest naar het ziekenhuis voor een intake gesprek op de afdeling radiotherapie. Omdat we volgende week woensdag pas weten wat voor soort tumoren Marlies heeft kunnen we vanaf die dag ook pas beginnen met de radiotherapie (bestraling). We hebben ook de bijwerkingen besproken zoals uitslag en haaruitval.

Vaak gestelde vraag over Marlies is ook waarom ze niet naar het AMC gaat? Die vraag hebben we ook voorgelegd aan de behandeld arts en dat maakt in Marlies haar geval niet veel uit.

Vandaag is er ook een masker met markeringen op maat genaakt zodat ze Marlies goed kunnen bestralen. Zo’n masker zorgt ervoor dat Marlies haar hoofd tijdens een bestraling altijd in dezelfde positie ligt. De radiotherapeutisch laboranten hebben ook lijnen met een stift op het masker aangebracht om nauwkeurig te kunnen bestralen.

Ondertussen is het fijn dat Marlies weer thuis is en het huis begint op een bloemist te lijken. Tussen alle bedrijven door hebben Marlies en ik ook besloten om op korte termijn nog met elkaar te trouwen. Voor Hector, voor onszelf en gewoon omdat we van elkaar houden. We waren dat al jaren van plan (doen we nog wel) maar het was er nooit van gekomen. Normaal is de termijn waarop dat mogelijk is minimaal 6 weken maar na die wachttijd hebben we kunnen verkorten tot twee weken. Verwachting is nu na 27 juli. Maandag horen we de datum. We moeten nu de getuigen doorgeven aan de Gemeente….. bizarre tijden…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *