Een goed gesprek

Vandaag hebben we samen met de neuroloog Dr van der Plas en dokter Georgetti de resultaten van de CT-scan en de MRI besproken. De plek op haar long is vermoedelijk de primaire oorzaak en je kan dus spreken van longkanker. Dat kan door roken komen maar ook door de stofdeeltjes van de A13. De plekken in haar hoofd zijn zeer zorgelijk omdat ze in de buurt van de aansturing van spraak, coördinatie en de schrijffunctie zitten. Die moeten bestreden worden via radiotherapie en daar gaan we spoedig mee beginnen. De longkanker moeten we bestrijden via chemo. Eigenlijk wisten we dat afgelopen vrijdag al maar nu is het officieel. Er is vandaag ook nog een biopt genomen vanuit de lymphe om te kijken wat voor soort kanker Marlies heeft. De uitslag verwachten we over ongeveer een week. Ondertussen kan ik niet vaak genoeg zeggen hoe fijn het is om vrienden en kennissen te hebben die op de achtergrond met Marlies meekijken en bijsturen waar het nodig is.

Ondertussen worden we van alle kanten bedolven onder de lieve berichten, kaartjes, bloemen, telefoontjes en sms’jes. Dat is superlief en ook een beetje de oorzaak van dit blog. Nu zijn we nog in staat om vrijwel iedereen te beantwoorden maar er zullen soms tijden zijn waarop dat lastiger is. Een goede collega (Barbara) van Peter kwam met de tip om een blog te beginnen omdat je zo iedereen goed op de hoogte kan houden op de momenten waarop je even tijd voor jezelf moet nemen. Het is de tip van de week 😉

Een gedachte over “Een goed gesprek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *